«XL», conferència de l’arquitecte Joan Roig (AxA)

«XL», conferència de l’arquitecte Joan Roig (AxA)

‘Barcelona Design Week’ | 20 d’octubre de 2023

Joan Roig, reconegut arquitecte i paisatgista i president del jurat dels Premis FAD Internacionals 2023, oferirà una conferència que porta per títol «XL», organitzada per ARQUIN-FAD en el marc del programa de la «Barcelona Design Week».

En la seva ponència ens parlarà de l’evolució en el disseny dels edificis. A partir d’una certa dimensió i del consequent canvi d’escala, sovint els edificis, poden dotar-se d’un programa tipològic propi, independent, en molts casos, de la voluntat dels projectistes, i no obstant ser més fidels a la pràctica canònica de l’arquitectura.

Joan Roig és Arquitecte des del 1981 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ​​ETSAB. Aqueste mateix any s’associa amb Enric Batlle Durany en formant Batlleiroig.

Des d’aleshores fins ara ha desenvolupat múltiples projectes en els àmbits de l’edificació, el paisatgisme i el planejament, sempre des de la perspectiva del Paisatge i de la Natura, compromesos amb el medi ambient i implicats en la cerca de solucions per resoldre l’emergència climàtica del nostre planeta.

Ha impartit classes de Projectes Arquitectònics a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona des del 1984, així com del Màster d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB).

Ha estat professor convidat a nombroses universitats internacionals i director del BIArch (Barcelona Institute of Architecture). És molt destacable la seva tasca com a jurat, tant de concursos nacionals com internacionals -Europan, Biennal d’Arquitectura Espanyola, Biennal Europea del Paisatge- i com a membre consultor -ha estat Vocal de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, Consultor de la col·lecció Mixta de l´Editorial Gustavo Gili i membre de la Comissió d´Arquitectura de l´Ajuntament de Barcelona.

A l’àmbit editorial, cal esmentar la publicació del llibre “Nous ponts”, publicat per GG, i la de nombrosos articles d’opinió publicats a revistes especialitzades, entre les quals destacarien El Croquis, Arquitectura Viva, Topos, Quaderns, Domus, etc

INSCRIPCIÓ

Format: presencial
Accés: gratuït amb inscripció prèvia
Acreditacions: 18.30h.


Auditori Disseny Hub Barcelona | Pl. de les Glòries, 37-38 (accès per carrer Àvila) | 20.10.23 a les 19.00h.