Presentació del llibre ‘La Casa de Ozu’ de l’arquitecta Marta Peris (AxA)

Presentació del llibre ‘La Casa de Ozu’ de l’arquitecta Marta Peris (AxA)

Analitzant els escenaris de vida del director japonès Yasujiro Ozu | 19 nov 20:00 al COAC

El dimarts 19 de novembre a la seu del COAC, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb motiu de la presentació del llibre La casa de Ozu de l’arquitecta Marta Peris se celebrarà un acte obert al públic que, a més de l’autora, comptarà amb la participació de la filòsofa i crítica d’art Menene Gras Balaguer (directora de Cultura i Exposicions de Casa Asia) i dels també arquitectes Josep Ferrando (AxA) i Antonio de Moragas.

Durant la trobada, es reflexionarà entorn de temes que, a propòsit del contingut del volum, aborden des dels paral·lelismes entre la figura del cineasta i un arquitecte, a les múltiples maneres d’habitar que suggereix la posada en escena d’Ozu.

Amb el seu assaig, l’arquitecta mallorquina Marta Peris, proposa al lector visitar els escenaris del director japonès Yasujiro Ozu, no com a mers decorats que emmarquen històries corrents del Japó dels anys 50, sinó com a escenaris (de vida) sobre els quals l’espectador és capaç de projectar la seva pròpia experiència.

En aquest sentit, amb La casa de Ozu, Peris, a més de descobrir les claus fonamentals del cinema del realitzador, convida a la reflexió entorn de la casa japonesa, neutra, sense jerarquia, identificant aquells aspectes atemporals de la manera d’habitar de la cultura nipona traslladables a l’arquitectura contemporània.

La labor professional, docent i acadèmica de Marta Peris, professora de Projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i cofundadora de l’estudi d’arquitectura, Peris+Toral Arquitectes, s’articula al voltant del tema de l’habitatge i la reflexió sobre el fet d’habitar.

La casa de Ozu, a més, té el seu origen en la tesi doctoral de Peris, presentada en 2016 sota el títol: “La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozu”. A més de l’acte que tindrà lloc en el COAC, el 12 de novembre a les 18.30 h, en el marc del cicle que la Filmoteca de Catalunya dedica al cineasta japonès Yasujiro Ozu, l’arquitecta Marta Peris presentarà el film “Sanma no aji” (El gust del peix a la tardor).

Dimarts, 19 de novembre de 2019 – 20.00 h

Sala d’Actes del COAC Plaça Nova 5. Barcelona