Quatre projectes urbanístics i socials aspiren als premis Cerdà

Quatre projectes urbanístics i socials aspiren als premis Cerdà

El concurs vol contribuir a la innovació i el desenvolupament de la ciutat. Els quatre projectes finalistes tenen un vessant social

Publicat el dimecres, 1 d’octubre de 2014 al PUNT AVUI

 

ALEIX MATEU | L’Institut Ildefons Cerdà celebra els seus 30 anys amb la concessió d’un premi d’innovació i desenvolupament en la gestió de les ciutats i els espais urbans. Aquest concurs té l’objectiu de descobrir joves professionals amb talent per oferir-los noves oportunitats de millorar la ciutat. Per poder-hi participar, l’únic límit que s’establia era ser estudiant universitari, o haver acabat els estudis en un termini no superior a dos anys enrere.

“L’objectiu de totes les meves aspiracions va ser produir alguna cosa que, en el terreny pràctic, pugui ser útil per a la humanitat”, va afirmar Ildefons Cerdà el 1867. I aquesta és la missió que l’institut homònim va voler reprendre. Fundació privada i independent sense afany de lucre, l’Institut Cerdà té com a finalitat fundacional “la contribució a l’impuls de la innovació permanent i la dinamització de la societat”. Per aconseguir-ho, abraça una sèrie d’àmbits transversals com són l’ordenació territorial, el medi ambient, la recerca, el desenvolupament i la innovació, les tecnologies de la informació i la cultura.

A la convocatòria del premi, s’hi han presentat fins a 65 projectes, “en general amb molt bon nivell”, s’assegura des de l’Institut Cerdà, i se n’han seleccionat quatre de finalistes, aquells que, segons els avaluadors, són els més innovadors, sòlids i de qualitat des del punt de vista del progrés.

La retribució per al guanyador, que es coneixerà públicament en un acte el 4 de novembre, serà de 24.000 euros –2.000 euros al mes en un any– per tal de poder desenvolupar i implementar el projecte. Així mateix, per facilitar-ne l’èxit, l’Institut Cerdà oferirà la seva col·laboració al guanyador, aportant el coneixement i les relacions institucionals del seu equip professional.

 

Foto extreta de EL PUNT AVUI