7 Finalistes del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2022 – Premi Mies van der Rohe

7 Finalistes del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2022 – Premi Mies van der Rohe

85 Habitatges Socials ,Cornellà de Llobregat, de peris+toral.arquitectes (AxA), finalista d’Arquitectura

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe, están orgullosos d’anunciar els set finalistes que competiran pel Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022, 5 en la categoria d’Arquitectura i 2 en la categoria d’Arquitectura Emergent.

Les 5 obres finalistes d’Arquitectura són: 85 Habitatges Socials, Cornellà de Llobregat, de peris+toral.arquitectes;  Frizz23, Berlín, de Deadline (Britta Jürgens + Matthew Griffin); la Granja del Ferrocarril, París, de Grand Huit i Melanie Drevet Paysagiste; Town House – Kingston University, Londres, de Grafton Architects; i Z33 Casa d’Art Contemporani, Disseny i Arquitectura, Hasselt, de Francesca Torzo.

Les 2 obres finalistes d’Arquitectura Emergent són: Escola Enrico Fermi, Torí, de BDR bureau; i La Borda – Habitatge Cooperatiu, Barcelona, de Lacol.

El Jurat ha considerat que aquestes 7 obres finalistes fomenten i es converteixen en models i referents de les polítiques locals de la ciutat. Aborden amb nous models de gestió basats en la comunitat i processos circulars de sostenibilitat. Les obres també se centren en la ciutat productiva i autosuficient que es desenvolupa de manera pedagògica, dignificant l’espai que habitem i utilitzem. També són el resultat de processos constructius ben desenvolupats, i de la cura en l’ús de materials i detalls: una dignificació de l’arquitectura del dia a dia, un diàleg entre monumentalitat, educació i patrimoni.

L’anunci s’ha fet a Varsòvia. La Sra. Mariya Gabriel, Comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut de la UE, responsable de Creative Europe i Horizon Europe, va dir: “És imprescindible repensar la manera com estem construint. L’arquitectura de qualitat és una pedra angular de l’enfocament de sostenibilitat de la Comissió Europea. En redefinir el paper dels arquitectes europeus com a cuidadors, l’arquitectura contribueix al Pacte Verd Europeu i al seu component cultural: la “New European Bauhaus”. El Premi d’Arquitectura Contemporània de la UE, el Premi Mies van der Rohe, destaca la contribució de l’arquitectura al desenvolupament sostenible. Necessitem que joves, arquitectes, artistes, professionals de l’educació i la cultura, innovadors, empresaris i autoritats regionals de tot Europa hi participin activament i es beneficiïn d’aquesta iniciativa”.

A finals d’abril s’anunciaran els guanyadors del EU Mies Award 2022.
Al maig, les obres seleccionades, incloses les guanyadores i finalistes, obriran les seves portes a tots els públics pequè les puguin visitar i tenir una experiència in situ, juntament amb els arquitectes i persones implicades en l’organització del Premi.

El lliurament de premis tindrà lloc al Pavelló Mies van der Rohe el 12 de maig, en el marc d’una sèrie de debats i conferències adreçades a tots els públics. També tindrà lloc una presentació del catàleg amb els 532 projectes nominats per al Premi 2022, l’exposició i una celebració oberta a tothom.

Reserva la data per aquests events i estigues al dia a través de www.EuMiesAward.com i dels canals de xarxes socials.