Arquitectura ramadera i paisatge en transformació

Arquitectura ramadera i paisatge en transformació

Presentació del llibre que recull els treballs desenvolupats en el 4t seminari ‘Arquitectura i Territori’ organitzat per AxA

La presentació, amb Ramon Sanabria, President d’AxA i Antonio Cayuelas, Director del seminari, tindrà lloc el dimecres 3 d’abril a les 19h. a la llibreria del CoAC.

El Seminari va plantejar les diverses relacions entre el terreny no urbanitzable i les edificacions agràries i ramaderes. La valoració del territori tant des del punt de vista històric i patrimonial fins al productiu és més que evident. Aquesta activitat preserva valors i funcions que es perdrien sense els conreus i la ramaderia, aporta qualitat al medi natural, als espais agraris i al paisatge, i te conseqüències positives i duradores envers un territori endreçat en un àmbit que transcendeix àmpliament l’extensió específica de la seva actuació.

Aquesta publicació recull reflexions i comprovacions sobre normes que han de regular aquests equipaments, fent una valoració del seu impacte en el paisatge, i estudiant la seva integració de forma natural o neutra amb l’estudi de les seves proporcions, dimensions i escala, materials i cromatisme. Sabem que no es exclusivament un tema arquitectònic, sinó que també te una vesant productiva, ecològica i social.

El seminari es va organitzar amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de l’ajuntament de Vic, l’ajuntament de Gurb, la Constructora de Calaf, el Consell Comarcal d’Osona, la Demarcació de les Comarques Centrals del CoAC i la Fundación Arquia.

Dimecres 3 d’abril de 2019 a les 19h a la llibreria del CoAC Cooperativa Jordi Capell, Pl. Nova 5 Barcelona