Els pressupostos de l’Estat inclouen 2 milions d’euros per recuperar l’edifici de les Calderes de Vilanova i la Geltrú

Els pressupostos de l’Estat inclouen 2 milions d’euros per recuperar l’edifici de les Calderes de Vilanova i la Geltrú

L’edifici va ser objecte d’estudi del darrer Campus d’AxA, celebrat el passat mes de juliol

Publicat a La Fura el 24 de novembre de 2022

Els pressupostos generals de l’Estat pel 2023 inclourà la reforma i rehabilitació de l’edifici de les Calderes de Vilanova. Es desencallà, així, un projecte de reivindicació històrica, industrial i cultural del teixit social que ara es podrà dotar d’un ús comunitari pel barri de Baix-a-mar i per la ciutat.

En concret s’ha inclòs una partida de 2 milions d’euros, una xifra que s’ha de sumar als 100.000 euros dels pressupostos participatius i que permetran fer la diagnosi de l’estat de l’edifici. “Ara sí que sembla que el projecte està encarrilat”, celebren des de l’Associació de Veïns de Baix a Mar.

Ara tocarà definir els usos d’aquest equipament. Entre les propostes d’ERC hi ha la construcció d’un Hospital Universitari i de Recerca, la creació de l’espai territorial de la vegueria del Penedès i, finalment, la construcció d’un equipament d’habitatge inclusiu i comunitari en una de les pacel·les municipals, que es destinarien a habitatges per a persones sense llar, gent gran i persones en situació d’emergència habitacional.

Per la seva banda, des de l’AV de Baix a mar diuen que el barri “està absolutament mancat d’equipaments” i proposen construir-hi una biblioteca, l’Escola Oficial d’Idiomes, un nou centre cívic o un centre esplai per la canalla. També han proposat fer un centre de dia per la gent gran i, així, millorar el que tenen al CAPI, o fer un espai per exposicions. Sigui com sigui, demà està prevista la votació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés, que continuarà el seu tràmit al Senat durant el desembre.