La Generalitat atorga la Medalla d’Or a RCR Arquitectes

La Generalitat atorga la Medalla d’Or a RCR Arquitectes

El Govern ha acordat concedir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a l’estudi RCR Arquitectes d’Olot

Publicat a Cultura 21 el 4 de desembre de 2018

 

El Govern ha acordat concedir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a l’estudi RCR Arquitectes d’Olot. D’aquesta manera vol reconèixer “una empresa de referència de l’arquitectura catalana amb projecció internacional i prestigi”.

L’Executiu ressalta que l’estudi olotí creat el 1987 per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta ha estat distingit amb els principals guardons i reconeixements arquitectònics d’àmbit mundial, i està considerat un dels agents pioners internacionalment.

RCR Arquitectes va guanyar el 2017 el prestigiós Premi Pritzker, considerat el Nobel de l’arquitectura. Anteriorment havien rebut el Premi Nacional de Cultura en Arquitectura de la Generalitat (2005); el Contractworld de Hannover (2005); l’Honorary Fellows de l’Institut Americà d’Arquitectura (2010); elBelgian Building Awards (2011); l’International Fellows del Reial Institut d’Arquitectes Britànics (2012), i aquest mateix any Cavallers de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de la República Francesa (des del 2014 eren Oficials), entre d’altres distincions.