GUINEA EQUATORIAL, PAÍS CONVIDAT DE LA V EDICIÓ DE LA BIENNAL INTERNACIONAL D’INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

GUINEA EQUATORIAL, PAÍS CONVIDAT DE LA V EDICIÓ DE LA BIENNAL INTERNACIONAL D’INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

17 de juny de 2021 | Cinquena edició

El pròxim dijous 17 de juny de 2021 tindrà lloc la cinquena edició de la Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic que, com el Premi Europeu, celebra amb aquesta convocatòria el seu desè aniversari. Aquesta edició compta amb Guinea Equatorial com a país convidat, es presenta al MUHBA de Barcelona i s’articula a partir de la temàtica “Diferents visions de patrimoni a Guinea Equatorial”.

La Biennal, organitzada amb el suport de COAC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és d’inscripció gratuïta -amb aforament limitat segons la normativa- i es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube del Premi. Hi participaran experts de diverses disciplines de l’arquitectura i del món de l’art que tenen com a objectiu presentar una mostra del panorama patrimonial guineà equatorial en el sentit més ampli, un patrimoni que beu de la memòria més ancestral fins al mestissatge de les cultures colonials (portuguesa, britànica i espanyola) que han passat pel país deixant la seva empremta.

La societat de Guinea Equatorial està compromesa amb la preservació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic i urbà, i treballa per convertir-lo en un motor de desenvolupament sostenible per al país. La pluralitat i riquesa del seu llegat material és una expressió més de la seva cultura. Reforçar i projectar internacionalment els valors tangibles i intangibles són claus per al present i el futur del país.
La jornada, que es planteja com una ocasió per a gaudir d’un intercanvi molt enriquidor, s’inaugurarà
amb la benvinguda d’Assumpció Puig, Degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya COAC; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Antoni Vilanova, president de l’AADIPA i Marc Manzano, Codirector del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.

La Biennal, un any més, culminarà amb el lliurament oficial dels guardons del Premi. L’acte que se celebrarà al pati del Museu Frederic Marès, serà conduït pel periodista Quim Morales i una representació del jurat internacional del certamen presentarà les obres finalistes i donarà a conèixer la seva decisió per a cadascuna de les quatre categories, així com la Menció Especial de Restauració. Finalment, al llarg de l’acte, es commemora el desè aniversari d’un projecte que va sorgir de la convicció que el patrimoni, com a vehicle d’integració social i recurs econòmic dinamitzador de les societats, mereix ser revalorat i incentivat.

Accés al programa complet: https://bit.ly/3v50zLz