Intuïció i FatData

Intuïció i FatData

19 d’octubre del 2023, 15.30-18.30h Sala de Graus, ETSAB (UPC)

A l’era de la sobreinformació, realitzem una incursió en el procés de desenvolupament d’alguns projectes de ciutat i territori realitzats per Col·lectiu CCRS. Es discutirà com es tradueix aquesta informació inicial al llarg del procés de disseny i s’utilitza per a la construcció gradual dels diferents projectes. Per això, es mostraran exemples visuals que il·lustren el procés del dibuix intuïtiu com a mètode de recerca per formular hipòtesis i preguntes clau en la planificació urbana i territorial.

PONENTS: col·lectiu CCRS


CCRS arquitectes i associats es formen el 1980 a partir d’un grup d’arquitectes i professors del Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya. Combina investigació i pràctica en arquitectura i urbanisme. En aquests anys ha integrat molts professionals i ha establert col·laboracions habituals amb especialistes. El 2015 l’estudi es refunda com a col·lectiu multidisciplinar i es reanomena com a Col·lectiu CCRS.

La seva activitat principal s’ha produït primordialment a l’àmbit de l’urbanisme, des de propostes d’ordenació territorial o plans urbanístics municipals, fins a projectes de desenvolupament d’àrees urbanes. La seva activitat ha estat reconeguda tres vegades als Premis Nacionals d’Urbanisme, i també amb el Premi Catalunya d’Urbanisme i el Premi Especial de Patrimoni de Catalunya.