L’obra de recuperació de les guixeres d’Igualada rep un nou premi internacional

L’obra de recuperació de les guixeres d’Igualada rep un nou premi internacional

El projecte d’intervenció de Batlle i Roig (AxA) ja acumula quatre guardons arquitectònics de prestigi

Publicat a Regio 7 el 13 de maig de 2021

El projecte de recuperació de les antigues Guixeres de Les Comes, una intervenció que forma part del projecte de creació del recorregut de l’anella verda i que va ser realitzat per l’estudi barceloní Batlle i Roig Arquitectura, ha sumat un nou premi al seu palmarès.
Es tracta del premi A’Design Award & Competition en la categoria de planificació i disseny urbà. Aquests guardons premien els millors projectes de disseny en un centenar de categories com ara disseny arquitectònic, de mobiliari o de moda. Els premis, d’àmbit internacional, compten amb un jurat format per 122 experts en els diverses categories de disseny.

El projecte d’intervenció en el que és un dels trams que componen l’anella verda ja acumula quatre guardons arquitectònics de prestigi

La proposta de Batlle i Roig de recuperació de les antigues Guixeres tenia dos motius principals. D’una banda, un objectiu de generar connectivitat, en el sentit d’acabar assolint la continuïtat de l’anella verda per acabar generant
una seqüència de zones de descans i d’estada. El segon propòsit d’aquest projecte era el de la recuperació paisatgística i de la biodiversitat, establint els elements necessaris per generar una nova dinàmica que millora les condicions ambientals mitjançant l’aprofitament de l’aigua.
El projecte de camí per vianants de Les Guixeres, desenvolupat a proposta de l’Ajuntament d’Igualada, ja compta amb altres tres premis internacionals que posen en valor l’obra: el premi World Architecture Festival 2018, el premi Iconic Awards 2019 i el premi Lila 2019.

Un recorregut en la recta final

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, destacava ahir que l’obra igualadina competia contra projectes de tot el món i que aquest guardó «ha premiat el gran impacte positiu que aquesta obra de recuperació ha suposat per Igualada i l’entorn de les Guixeres amb un pressupost més modest que el d’altres projectes que s’han presentat al concurs». A banda, Castells va recordar el canvi que aquesta actuació ha suposat per les Guixeres, pel fet que s’ha aconseguit «integrar l’espai natural al recorregut de l’anella verda, un circuït que la ciutadania ha fet seu i ha redescobert durant aquests
anys».
L’alcalde va anunciar, també, que «l’any 2022 serà l’any de la circumval·lació total i segura del projecte de l’anella verda en què es completarà totalment el recorregut d’aquesta via de natura i salut».
El tram de l’anella verda, que culmina en el nou Mirador de Montserrat, es va estrenar el mes de gener de 2018.