Seminari ‘Apunts mediterranis, paisatge i patrimoni’, al Museu del Molí Paperer de Capellades

Seminari ‘Apunts mediterranis, paisatge i patrimoni’, al Museu del Molí Paperer de Capellades

El 28 de setembre comença el Seminari ‘Apunts mediterranis, paisatge i patrimoni’. A partir de l’exposició de Daniela Colafranceschi Mediterraneo. Appunti el Museu Molí Paperer de Capellades conjuntament amb el Màster Internacional de Paisatge i Patrimoni, de la UAB, i el MUHBA, han volgut organitzar un seminari de reflexió i diàleg al voltant del tema que aquesta exposició suggereix i convida a debatre.


Ponents
Imma Jansana (Estudi JDVDP) / Francesc Muñoz (UAB) / Joan Nogué (UDG) / Sergi Saladié (URV) / Toni Luna (UPF) / Daniela Colafranceschi (UNIRC) / Santi Soto (Soto- Lay Architects) / Victòria Rabal (MMPC)

Continguts

Paisatge i patrimoni identifiquen valors i qualitats que pel Mediterrani tenen una característica i especificitat pròpies; un àmbit geogràfic, cultural, simbòlic, estètic, productiu, que estableix nivells comuns d’identitat, per les ciutats, el territori i les formes d’habitar-lo. Un “lloc” d’acció important de fenòmens de canvi i de transformacions que imposen estratègies d’intervenció acurades i concretes, però alhora capaç de construir sistemes. Polítiques, projectes i actituds que no són només de sanejament, de tutela, o de proteccionisme vers el patrimoni ja existent, sinó que són capaços d’activar i reactivar processos productius i de reconeixement d’identitat.
Per tant, el paisatge i el patrimoni mediterrani, en la seva vessant social, ambiental i cultural, parla de les modalitats de les relacions entre la població i el territori d’aquesta geografia, i esdevé un indicador dels recursos d’identitat i de sostenibilitat territorial, que ens permet obrir el diàleg sobre una gran varietat de temes, en relació amb el seu “projecte complex”, el seu significats i les seves eines d’aplicació.

Objectius

El seminari Apunts mediterranis: Paisatge i patrimoni intenta proposar lectures, reflexions, actituds i projectes per afavorir un diàleg comú de saber científic i trobar sensibilitats i punts de vista transversals i multidisciplinaris, orientats a l’estudi de la potencialitat dels recursos i la qualitat de les possibles transformacions per aquesta geografia.

Institucions que participen

Ajuntament de Capellades / MMPC Museu Molí Paperer de Capellades / UNIRC Università Mediterranea di Reggio Calabria / UAB Universitat Autònoma de Barcelona i MHUBA Museu d’Història / UPF Universitat Pompeu Fabra / UdG Universitat de Girona / URV Universitat Rovira i Virgili.

Podeu trobar la resta d’informació i el programa en clickant aquí.