Visites AxA | Aniversari Jujol | Dissabte 15 de juny a les 10h.

Visites AxA | Aniversari Jujol | Dissabte 15 de juny a les 10h.

140 ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE JOSEP MARIA JUJOL | ITINERARI EN BICICLETA | Dissabte 15/06/2019 a les 10h.

Amb motiu del 140è aniversari del naixement de l’arquitecte Josep Maria Jujol, des d’AxA ens hem volgut afegir a la seva celebració amb aquesta proposta de visita en bicicleta organitzada conjuntament amb BICi Cultura BCN, que es dedica a organitzar itineraris guiats d’Arquitectura en bicicleta. Ens acompanyarà en el recorregut Arturo Frediani, arquitecte i professor, que coneix molt bé l’obra de Jujol i ens podrà comentar el que anirem visitant.

S’ha escrit molt sobre la relació entre el mestre Antoni Gaudí (1852-1926) i Josep M. Jujol (1879-1949), constatant que molta obra del primer no hauria estat la mateixa sense l’ajuda del seu jove deixeble. Ja després, quan Jujol va treballar pel seu compte, la seva feina va ser una de les més singulars de la producció dels arquitectes modernistes. En aquesta ruta veurem molta obra jujoliana, no sols arquitectònica sinó també estucats, dibuixos, pintures, etc. 
Començarem per la casa inacabada de Sansalvador (1909), actualment seu del Taller de Gràcia Centre d’Estudis.
Al Park Güell de Gaudí (1900-1914), és obvia la seva participació en el famós banc ondulat de la terrassa, cobert amb trencadís.
El mateix succeeix amb les obres cabdals també de Gaudí, la Sagrada Família, i al Passeig de Gràcia la Casa Milà, la Casa Batlló i fins i tot en els mateixos bancs i lluminàries situats a tot el llarg del passeig.
En canvi, entremig del recorregut trobarem dues obres pròpies, La Casa Planells (1923) a una cantonada de la Diagonal i els Tallers Mañach (1916) actualment Escola Pública Josep Maria Jujol, al Barri de Gràcia.
El recorregut acabarà a la Plaça d’Espanya (1927-1929) on va projectar la Font Monumental del centre de la plaça i el Pavelló del Vestit que forma la façana sud de la plaça. Tot plegat formant part del conjunt construït amb motiu de l’Exposició Universal del 1929.
Una vegada acabada la ruta, es pot realitzar un dinar opcional al restaurant self-service del Museu Nacional de Catalunya (MNAC), pujant-hi amb l’ajuda de les escales mecàniques. D’aquesta manera, a la tarda es poden visitar les Sales del Modernisme i en concret els mobles dissenyats per Josep Maria Jujol.

Lloc de trobada: A les 10:00 h. del dissabte 15/06/2019 a la Plaça de Salvador Allende, a l’encreuament del carrer del Santuari amb el carrer de Ceuta. Es pot arribar amb metro, L5 (blava) Parada Carmel. El recorregut està pensat tot de baixada per a facilitar la conducció ciclista.

Preu Socis AxA: 5€ | Preu no socis: 7€
Cal inscripció prèvia i pagament fins del 13 de maig. Cal portar bicicleta pròpia.
Més informació a info@arqxarq.es

Logística del traçat a càrrec de Jaume Carné    Arquitecte – Ciclista    BICI Cultura BCN