8è CONCURS DE DISSENY ARQUITECTES PER L’ARQUITECTURA, AMB TRESPA IBERIA

8è CONCURS DE DISSENY ARQUITECTES PER L’ARQUITECTURA, AMB TRESPA IBERIA

PARKING MONLEON | DATA LIMIT D’ENTREGA EL 4 DE JULIOL DE 2021 A LES 12:00h.

Arquitectes per l’Arquitectura conjuntament amb Trespa Iberia convoquen un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura. Aquesta convocatòria planteja el desenvolupament i adaptació de l’actual Parking Monleón al carrer de les Magdalenes de Barcelona a les noves realitats de canvi de model de mobilitat urbana, polítiques d’habitatge, demanda energètica i paisatge urbà.
El tamany, la tipologia i la ubicació del Parking Monleón el converteixen, doncs, en objecte d’estudi per a la seva transformació de manera que n’alteri l’ús i que, alhora, seria de gran impacte ciutadà. La hipòtesi de partida de l’objecte del concurs és el canvi d’us d’edifici d’aparcament per convertir-lo en un edifici d’habitatges socials, en la línia de les estratègies urbanes filades des de l’Ajuntament de Barcelona en el nou model de ciutat.

Així, el concurs proposa el canvi d’ús per aconseguir un màxim de 28 habitatges, amb locals comercials/espais dotacionals, espais d’instal·lacions i aparcament per a bicicletes. La planta soterrani es destinarà a espais de trasters, tant propis com per a habitatges de proximitat dins el districte, per donar resposta a la demanda creixent d’aquest tipus d’espais.

La pregunta del concurs també va enfocada al tractament de la fragilitat de certs patrimonis arquitectònics que, per la seva raresa tipològica, singularitat estilística i arrelament al paisatge urbà, cal abordar amb cura de manera que la seva memòria esdevingui una eina profitosa en la seva concepció.

Per poder aprofundir en les millores que poden aportar els seus sistemes, Trespa Iberia i Arpa posen a disposició dels participants totes les seves solucions per a exterior. Es pot trobar informació tècnica a www.trespa.infowww.trespa.comwww.arpaindustriale.com i www.fenixforinteriors.com i també demanar dades especifiques a concurso@trespa.com. La documentació pròpia del projecte es farà arribar en el moment de la inscripció, que es pot fer arribar per correu electronic a info@arqxarq.es amb còpia a concurso@trespa.com.


LA DATA LIMIT D’ENTREGA ÉS EL 4 DE JULIOL DE 2021 A LES 12:00h.

Es poden consultar les bases AQUI
Els participants es poden registrar amb les seves dades per missatge de correu electrònic a info@arqxarq.es amb còpia a concurso@trespa.com
La inscripció és única, independentment dels membres que signin el projecte, i atorgarà un numero de participant, que servirà per a identificar-se com a autor/autors

ALGUNES PREGUNTES FREQUENTS