El millor disseny de l’any 2022

El millor disseny de l’any 2022

Exposició que recull els projectes seleccionats en els diferents premis que les associacions del FAD organitzen en cadascuna de les seves disciplines

Què ha passat en el sector del disseny i l’arquitectura en els darrers dotze mesos? Quines han estat les propostes més destacades? Què aporten de nou? Un any més, les associacions del FAD mostren al públic els projectes seleccionats en els diferents premis que organitzen en cadascuna de les seves disciplines: disseny gràfic i comunicació visual, disseny industrial, arquitectura i interiorisme. En conjunt, la mostra ens ofereix una valuosa panoràmica del millor disseny de l’any, una selecció avalada pel criteri d’uns jurats formats per professionals de prestigi que han valorat l’excel·lència, l’originalitat i la innovació conceptual dels projectes presentats.

L’exposició està dividida en tres àmbits:

  • Disseny gràfic i comunicació visual, que recull les obres guardonades dels Premis ADG Laus que organitza l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, realitzades tant per professionals com per estudiants.
  • Disseny industrial i cultura del disseny, amb les obres seleccionades dels Premis ADI, que organitza l’Associació de Disseny Industrial del FAD. Sota aquest nom hi conviuen tres guardons, els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els Premis ADI Cultura per projectes que contribueixen a la cultura del disseny.
  • Arquitectura i interiorisme, que inclou les obres finalistes i seleccionades dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, en les seves diferents categories, i els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny. Aquests guardons són organitzats per l’ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària del Disseny de l’Espai del FAD.

La mostra també es pot recórrer seguint quatre itineraris multidisciplinars, tres d’ells alineats amb els principis de la Nova Bauhaus Europea i un quart sobre innovació tecnològica:

  • Bellesa: un recorregut per projectes originals que van més enllà de la seva funció o caràcter instrumental, enriqueixen l’experiència estètica i destaquen per les seves qualitats formals.
  • Sostenibilitat: un itinerari per projectes respectuosos amb l’entorn i la biodiversitat que fomenten la circularitat i la reducció d’emissions contaminants.
  • Inclusivitat: una passejada per descobrir projectes que fomenten l’accessibilitat i la diversitat a través del diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats.
  • Innovació tecnològica: el recorregut que destaca aquells projectes que exploren les possibilitats que ofereixen la tecnologia, els materials i els nous processos i tècniques de creació.

Enguany, L’exposició inclou una proposta per visitar-la en família. Es tracta d’un recurs pedagògic en forma de joc de dinàmica lliure. S’adreça a infants d’entre 6 i 11 anys, perquè descobreixin de forma lúdica què és el bon disseny i quins son els valors que el caracteritzen..

Première d’inauguració: 02/06, 18 h.
Accés: restringit a socis i sòcies del FAD i persones implicades en els projectes exposats. Imprescindible invitació.

Dates d’obertura: 03/06 – 28/08
Horari: de dimarts a diumenge de 10 a 20 h.

Entrada general: 3 €
Entrada reduïda: 2 €
Socis i sòcies del FAD: accés gratuït.
Entrada general combinada (exposicions permanents del Museu del Disseny + El millor disseny de l’any): 6 €
Entrada reduïda combinada (exposicions permanents del Museu del Disseny + El millor disseny de l’any): 4 €

Disseny de l’exposició: Giovanna Giampetruzzi i Soledad Lanús.
Disseny de campanya i de la gràfica aplicada a l’espai: Gemma Villegas
Atelier de llum: 380 – 750nm

Amb la col·laboració de: Museu del Disseny.
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Disseny Hub Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona.
Patrocina: APLI i Westfield Glòries
Hi col·labora: El Bandarra