FADfest 2017: Conferència inaugural de Michael Webb (Archigram)

FADfest 2017: Conferència inaugural de Michael Webb (Archigram)

El tret de sortida del FADfest 2017 el donarà, el proper dimarts 27 a les 19:30, ni més ni menys que Michael Webb , un dels membres fundadors del mític col·lectiu Archigram, considerat un dels grups més inspiradors i influents del disseny i l’arquitectura contemporanis.

Per a aquest mític col·lectiu dels anys seixanta, calia garantir la condició mòbil i canviant del món contemporani proposant unes arquitectures basades en el desplaçament i la transformació.La seva proposta convertia l’arquitectura en un disseny de producte que es presentava des d’un imaginari gràfic revolucionari en aquella època.

A través de la revista Archigram (Architecture + Telegram), una barreja de còmic i arquitectura en un collage caòtic i provocador amb regust pop, el grup donava sortida a les seves idees, conceptes i projectes utòpics. Gran part de les seves obres, inviables en aquells moments, s’inspiraven en la carrera espacial: mòduls habitables (Living Pod), vestits autosuficients (Suitaloon), grans infraestructures mòbils inspirades en llançadores espacials (Walking City) o ciutats portàtils (Instant City). El seu caràcter hedonista els va convertir en un dels primers col·lectius interessats en la definició formal d’una nova cultura del lleure, fins al punt que, avui, moltes de les seves visions es poden palpar (mòbils, vehicles connectats, creixement del nomadisme, etc.) i estan relacionades amb el tema del FADfest 2017: el fenomen del turisme i les ciutats.

Conferència en anglès i amb traducció simultània.