HA MORT L’ARQUITECTE FERNANDO ÁLVAREZ

HA MORT L’ARQUITECTE FERNANDO ÁLVAREZ

Nascut a Argentina, va arribar a Barcelona a la dècada dels vuitanta, i ha estat molt vinculat a l’ETSAB i el COAC

Nascut a Argentina, va arribar a Barcelona a la dècada dels vuitanta, i des del 1987 exercia de professor d’Història de l’Art i de l’Arquitectura a l’ETSAB. Actualment era el Director del departament de Teoria i Història de l’Arquitectura i Tècniques de la Comunicació (THATC) de l’ETSAB.

Admirador i difusor del llegat d’Antoni Bonet Castellana, va bolcar-se a reivindicar La Ricarda com una de les obres mestres del moviment modern, que va restaurar i divulgar en publicacions diverses. El 1996 va col·laborar en el comissariat de l’exposició antològica impulsada pel COAC i el Ministeri de Foment “Antoni Bonet Castellana 1913-1989”, itinerant fins 1999. El seu interès pel Patrimoni Cultural el va portar a formar part de campanyes de restauració de conjunts tan importants com el Castell de Miravet, la Cartoixa d’Escaladei i la Basílica de Castelló d’Empúries. El 2017 va guanyar amb altres arquitectes el tercer premi en el concurs internacional per a la cobertura de l’Arena de Verona. Des del 2011 va assumir la direcció del Màster de Restauració de Monuments juntament amb un equip de professors procedents de diverses disciplines.

Dibuixant finíssim, persona de gran curiositat i sentit crític, amant de les arts i de la cultura, Fernando va ser un constructor de ponts entre Europa i Llatinoamèrica, sensible a la comprensió de les tradicions intel·lectuals de les dues vores de l’Atlàntic.